Please update your Flash Player to view content.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:

LIMASSOL SQUASH OPEN 2018

20-21 December 2018  Men’s and Ladies

22 December - Juniors

LIMASSOL

CYPRUS

Email : v.karasava@yahoo.comΣύνολο Επισκεπτών:1418998

Φίλες και φίλοι,

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που σας καλωσορίζω την ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Σκουός. Με πρωτοβουλία του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου κατασκευάστηκε η ιστοσελίδα αυτή, με πρωταρχικό στόχο και σκοπό, την άμεση ενημέρωση των φίλων του σκουός και όχι μόνο, για τις διάφορες εκδηλώσεις μας. Μέσα από την ιστοσελίδα μας, μπορεί κάποιος να ενημερωθεί για τα όσα συμβαίνουν στον χώρο μας, για τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και για την πορεία των Εθνικών μας ομάδων και των αθλητών μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Σκουός έθεσε ως πρωταρχικό στόχο του τη δημιουργία κανονισμών για αξιοκρατία και διαφάνεια στις αποφάσεις που αφορούν το άθλημά μας. Ο σκοπός μας, ως μέλος της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκουός (WSF και ESF), είναι η διασφάλιση της συνεχούς ανάπτυξης του αθλήματος στην Κύπρο και της κλιμακωτής αναβάθμισης της αγωνιστικής αλλά και θεσμικής εκπροσώπησής της στο διεθνή χώρο. Θα εργαστούμε όλοι σκληρά για την προώθηση των πιο πάνω στη βάση ενός μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδιασμού που καλύπτει τους πιο κάτω τομείς:

* Ανάπτυξη Βάσης

* Ανάπτυξη Επίλεκτων Αθλητών Εθνικών Ομάδων

* Προπονητική

* Διαιτησία

* Διοργάνωση Διεθνών και Τοπικών Πρωταθλημάτων

* Αθλητικοί Χώροι

* Χορηγοί

* Προβολή

Με τη βοήθεια των Επαρχιακών Ομίλων έχουμε θέσει σε ισχύ τον σχεδιασμό αυτόν, ο οποίος είναι τετραετής (2011 – 2015). Ιδιαίτερη σημασία δίνουμε στην ανάπτυξη βάσης, καθώς και στην ανάπτυξη επίλεκτων αθλητών. Σήμερα στις Ακαδημίες των Ομίλων μας υπάρχουν πέραν των 100 παιδιών που καθημερινά προπονούνται με τη βοήθεια 3 εκπαιδευμένων προπονητών. Οι επιλογές στις Εθνικές Ομάδες, τόσο στις κατηγορίες Juniors όσο και Seniors  γίνονται πλέον σύμφωνα με το εγχειρίδιο εθνικού συστήματος κατάταξης και των κριτηρίων επιλογής εθνικών ομάδων και θα ελέγχεται εξ’ ολοκλήρου από την Ομοσπονδία. Τόσο στη φετινή χρονιά όσο και στις προηγούμενες, η ΚΟΣ στα πλαίσια της προσπάθειας που γίνεται για είσοδο περισσότερων παιδιών στις Ακαδημίες των Ομίλων, πραγματοποιεί διάφορες εκστρατείες σε σχολεία (με την άδεια πάντοτε του Υπουργείου Παιδείας) όπου παρουσιάζει οπτικό υλικό και φυλλάδια, που ετοιμάστηκαν ειδικά για αυτή την περίπτωση. Τα αποτελέσματα της όλης προσπάθειας κρίνονται αρκετά ενθαρρυντικά. Στόχος μας επίσης είναι η συνεχής εκπαίδευση των προπονητών των Επαρχιακών Ομίλων, καθώς και η προσθήκη νέων. Σεμινάρια προπονητικής πραγματοποιούνται με την παρουσία όλων των προπονητών μας. Όσον αφορά τους αθλητικούς χώρους, η ΚΟΣ χρησιμοποιεί το Αθλητικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού στη Λεμεσό και το Αθλητικό Κέντρο Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία στη Λευκωσία. Στην Λεμεσό υπάρχουν 3 καινούργια γήπεδα Σκουός για τις ανάγκες του Ομίλου Λεμεσού και στη Λευκωσία 2 για τον Όμιλο Λευκωσίας. Για τον Όμιλο Αμμοχώστου γίνονται ενέργειες για αξιοποίηση γηπέδων σε διάφορες ξενοδοχειακές μονάδες στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

Εχουμε καθορίσει συγκεκριμένους στόχους και δώσαμε έμφαση στις νεαρές ηλικιακά κατηγορίες, χωρίς όμως να υποβαθμίζουμε τις Εθνικές Ομάδες ανδρών και γυναικών. Θεωρούμε πως πρέπει να υπάρχει μια συνέχεια στις Εθνικές Ομάδες και με βάση τους σχεδιασμούς μας, και έχει ήδη αρχίσει η ανανέωση των Εθνικών Ομάδων με την προώθηση νεαρών παιδιών στις μεγάλες κατηγορίες.

Στόχος μας είναι η αξιοκρατία και η διαφάνεια στις διαδικασίες μας. Η Τεχνική Επιτροπή της Ομοσπονδίας έχει ετοιμάσει το εγχειρίδιο εθνικού συστήματος κατάταξης και το εγχειρίδιο των κριτηρίων επιλογής εθνικών ομάδων και τέθηκε σε ισχύ από τη 15η Νοεμβρίου 2010. Με αυτό τον τρόπο, και με δεδομένες πλέον τις συνεχείς εθνικές αποστολές, ο σχεδιασμός αυτός θα δώσει επιπλέον κίνητρα σε όλα τα παιδιά να βελτιωθούν για να επιτύχουν την είσοδό τους στις προ-Εθνικές και Εθνικές Ομάδες. Ευελπιστούμε λοιπόν ότι σε λίγα χρόνια θα έχουμε αθλητές έτοιμους να αγωνιστούν και σε ατομικό επίπεδο, εκτός από το ομαδικό, με είσοδό τους στο παγκόσμιο σύστημα κατάταξης.

Είμαστε βέβαιοι πως τόσο τα μέλη των Επαρχιακών μας Ομίλων, όσο και τα παιδιά των Ακαδημιών και οι γονείς και γενικά όλοι οι φίλοι του σκουός, θα στηρίξετε την προσπάθειά μας, για να θέσουμε όλοι μαζί τις βάσεις για την πρόοδο του αθλήματος μας. Χωρίς τη βοήθεια όλων σας, οι σχεδιασμοί μας θα μείνουν ανεκπλήρωτοι. Θα προσπαθήσουμε με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Με αργά και σταθερά βήματα, θα ανεβάσουμε το σκουός λίγο πιο ψηλά και σιγά σιγά να θέσουμε τις βάσεις για κάτι καλό. Οι επιτυχίες πρέπει να κτίζονται σε γερά θεμέλια για να υπάρχει και η ανάλογη συνέχεια. Οι στόχοι υπάρχουν, οι σχεδιασμοί έχουν γίνει, το όραμα θεωρείται δεδομένο.

Με σκληρή δουλειά λοιπόν και αρκετή βοήθεια από όλους, είμαι βέβαιος πως θα πετύχουμε αρκετά πράγματα.


 

Πρόεδρος
Κυπριακής Ομοσπονδίας Σκουός
 
Tell a Friend