Please update your Flash Player to view content.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:

LIMASSOL SQUASH OPEN 2018

20-21 December 2018  Men’s and Ladies

22 December - Juniors

LIMASSOL

CYPRUS

Email : v.karasava@yahoo.com



Σύνολο Επισκεπτών:1630015
Δημοσιογραφική Διάσκεψη - 14οι Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης

Mε 118 αθλητές και αθλήτριες σε 10 αθλήματα θα συμμετάσχει η Κύπρος στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης που θα διεξαχθούν στο Λίχτενσταϊν, από τις 30 Μαΐου μέχρι τις 4 Ιουνίου 2011. Όπως ανέφερε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ουράνιος Ιωαννίδης, η κυπριακή ομάδα μεταβαίνει στο Λιχτενστάιν με στόχο να διατηρήσει τα κεκτημένα.  Δηλαδή την πρώτη θέση στα χρυσά μετάλλια και την πρώτη θέση στη συνολική συγκομιδή μεταλλίων.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ δεν παρέλειψε να τονίσει τον ψηλό βαθμό δυσκολίας της αποστολής: «Το παρελθόν δεν επιτρέπει  μεγάλη αισιοδοξία.  Μέχρι τώρα σε 13 συνολικά διοργανώσεις ΑΜΚΕ η Κύπρος πήρε την πρώτη θέση μόνος στις πέντε εκ των οποίων οι δύο είχαν διεξαχθεί στην Κύπρο. Είναι ενθαρρυντικό, ωστόσο, το γεγονός ότι τις τέσσερις τελευταίες διοργανώσεις πήραμε τη πρώτη θέση και αυτό στοχεύουμε και φέτος».

Η Κύπρος θα συμμετάσχει στους 14ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης στα ακόλουθα αθλήματα: Στίβος, Ποδηλασία, Τζούντο, Σκοποβολή, Σκουός, Κολύμβηση, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Τένις, Βόλεϊ και Μπιτς Βόλεϊ. Η προσπάθεια των 62 αθλητών και 56 αθλητριών μας, θα γίνει στη φετινή διοργάνωση, χωρίς οικονομικά κίνητρα. Ο σχεδιασμός κινήτρων για τους ΑΜΚΕ (χίλια ευρώ για τους αθλητές που κατακτούν χρυσό μετάλλιο) εφαρμόστηκε το 2003. «Δυστυχώς η διεκδίκηση της πρωτιάς σήμερα, γίνεται και πάλι χωρίς κίνητρα, αφού καταργήθηκε ο θεσμός, κάτι που αισιοδοξούμε ότι δεν θα επιδράσει αρνητικά στη συμμετοχή και τη ψυχολογία των αθλητών μας.  Προς αυτή την κατεύθυνση κάνουμε ότι είναι ανθρώπινα δυνατό με την ελπίδα της επιτυχίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωαννίδης. Το αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης δεν ευνοεί την ομάδα μας, αφού αθλήματα που παραδοσιακά πρωτοπορούμε όπως η ενόργανη και ρυθμική γυμναστική και η καλαθόσφαιρα δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι το 1999 όταν διεξήχθησαν οι 8οι ΑΜΚΕ στο Λιχτενστάιν, η Κύπρος κατάκτησε την τρίτη θέση πίσω από την Ισλανδία και το Λουξεμβούργο με 14 χρυσά, 13 αργυρά και 15 χάλκινα μετάλλια. Το ισοζύγιο των δυνάμεων αναμένεται να διαφοροποιηθεί λόγω και της συμμετοχής, για πρώτη φορά, του Μαυροβουνίου που είναι ιδιαίτερα ισχυρό στα ομαδικά αθλήματα. Στους 14ους ΑΜΚΕ δεν θα συμμετάσχουν οι πρωταθλητές μας Κυριάκος Ιωάννου και Ελένη Αρτυματά που στους προηγούμενους μας έδωσαν χρυσά μετάλλια.

Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου, βασικό κριτήριο για τη συμμετοχή των αθλητών μας στους αγώνες είναι η δυνατότητα κατάκτησης μεταλλίου. Στόχος της ΚΟΕ είναι επίσης, η αξιοπρεπής παρουσία και άριστη συμπεριφορά όλων των μελών της κυπριακής αποστολής. «Με αυτά τα δύσκολα δεδομένα η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες και την υποστήριξη των σχεδιασμών του ΚΟΑ πιστεύει ότι θα καταφέρει να κατακτήσει και πάλι την 1η θέση στον πίνακα των μεταλλίων. Θα πρέπει να πετύχουμε οι αθλητές μας να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και να φθάσουν τα 39 χρυσά μετάλλια.  Παρόλες τις οικονομικές δυσκολίες, λόγω της οικονομικής κρίσης και των επιπτώσεων της, που αντιμετωπίζουν τόσο η ΚΟΕ όσο και οι Ομοσπονδίες η μεταξύ μας συνεργασία ήταν άψογη και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε», ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης ευχαριστώντας θερμά και τους χορηγούς της ΚΟΕ, την Τράπεζα Κύπρου, την ΑΗΚ, τις Κυπριακές Αερογραμμές, την εταιρεία αθλητικού υλικού PEAK και τους εξειδικευμένους χορηγούς, το Συνεργατισμό και τον καφέ Pokka. Ευχαρίστησε επίσης το ΡΙΚ που θα στηρίξει τη συμμετοχή των αθλητών μας με τη συνεχή παρουσία του στους αγώνες.

Η κυπριακή αποστολή θα αναχωρήσει για τους Αγώνες με ναυλωμένη πτήση στις 29 Μαΐου και θα επιστρέψει στις 6 Ιουνίου τα ξημερώματα. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαΐου και ώρα 20:00 και η τελετή λήξης στις 4 Ιουνίου την ίδια ώρα.