Please update your Flash Player to view content.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:

LIMASSOL SQUASH OPEN 2018

20-21 December 2018  Men’s and Ladies

22 December - Juniors

LIMASSOL

CYPRUS

Email : v.karasava@yahoo.com



Σύνολο Επισκεπτών:1643920

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

Θεσμικός Χορηγός

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου το 1974 και έγινε πλήρως μέλος της ΔΟΕ στις 10 Απριλίου 1979. Η ΚΟΕ είναι μη Κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός Οργανισμός απεριόριστης διάρκειας που δημιουργήθηκε σύμφωνα με τον Ολυμπιακό Χάρτη με κατευθυντήριες γραμμές, οι οποίες εγκρίθηκαν από την ΔΟΕ.

Η αποστολή της ΚΟΕ είναι η ενίσχυση του ενδιαφέροντος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και η ανάπτυξη, προώθηση και προστασία του Ολυμπιακού Κινήματος στην Κύπρο σύμφωνα με τον Ολυμπιακό Χάρτη.

Προωθεί τις θεμελιώδης αρχές και αξίες του Ολυμπισμού στην Κύπρο και ειδικότερα στους τομείς του αθλητισμού και της εκπαίδευσης, προωθώντας Ολυμπιακά εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλες τις βαθμίδες σχολείων, ιδρυμάτων και πανεπιστημίων αθλητισμού αι φυσικής αγωγής καθώς και ενθαρρύνοντας τη δημιουργία ιδρυμάτων, που είναι αφιερωμένα στην Ολυμπιακή εκπαίδευση, όπως Εθνικές Ολυμπιακές Ακαδημίες, Ολυμπιακά Μουσεία και άλλα προγράμματα περιλαμβανομένων των πολιτιστικών προγραμμάτων που σχετίζονται με το Ολυμπιακό Κίνημα.

Διασφαλίζει την εφαρμογή του Ολυμπιακού Καταστατικού Χάρτη στην Κύπρο.

Ενθαρρύνει την ανάπτυξη αθλητισμού υψηλών επιδόσεων.

Βοηθά στην κατάρτιση διαχειριστών αθλητικών διοργανώσεων με την οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και διασφαλίζει ότι τέτοια προγράμματα συμβάλλουν στην διάδοση των θεμελιωδών αρχών του Ολυμπισμού.

Ενθαρρύνει και υποστηρίζει την προαγωγή ηθικών αξιών στον αθλητισμό και το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθε και δρα εναντίον κάθε μορφής διακρίσεων και βίας στον αθλητισμό.

Υιοθετεί και εφαρμόζει τον Διεθνή Κώδικα κατά της φαρμακοδιέγερσης και με αυτό τον τρόπο διασφαλίζει ότι οι πολιτικές και οι κανόνες φαρμακοδιέγερσης της ΚΟΕ, οι όροι ένταξης μελών σε αυτή και οι απαιτήσεις για την εξασφάλιση επιχορηγήσεων καθώς και οι διαδικασίες διαχείρισης των αποτελεσμάτων, συνάδουν με τον Διεθνή Κώδικα κατά της φαρμακοδιέγερσης και σέβονται όλους τους ρόλους και όλες τις ευθύνες που αφορούν στις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές οι οποίες είναι καταχωρημένες στον Διεθνή κώδικα κατά της φαρμακοδιέγερσης.

Ο ρόλος και η αποστολή της ΚΟΕ, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα διαφόρων ενοτήτων του αθλητισμού. (Υγεία, ισότητα, περιβάλλον κλπ)

Έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα της εκπροσώπησης της Κύπρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και σε αγώνες πολλαπλών αθλημάτων σε περιφερειακό, ηπειρωτικό και παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίες βρίσκονται υπό την προστασία της Δ.Ο.Ε.

Η ΚΟΕ αποτελείται από ένα εκπρόσωπο από κάθε εθνική ομοσπονδία, ένα εκπρόσωπο από κάθε σώμα ή ίδρυμα που συνδέεται με την ΚΟΕ και δύο αθλητές από την Εθνική Επιτροπή Αθλητών Κύπρου.

 

 



http://www.olympic.org.cy

 
Tell a Friend